Wie

we zijn

Maak kennis met de bestuursleden en bekijk onze jaarverslagen.

BESTUURSLEDEN

Jan van Corven

Voorzitter

In 2000 ben ik voor het eerst in India geweest. En vanaf dat moment heeft het India-virus me in zijn greep. Fascinatie voor de Dravidische hindoe cultuur, toegankelijkheid van Indiërs en hun onbevangenheid is zeer indrukwekkend. Ook de manier waarop men omgaat met meestal bittere armoede is voor ons ongelofelijk. Daarbij gevoegd het feit dat het westen een verschil kan maken, betekent dat we niet nodeloos kunnen toezien. Daarbij dienen we wel uit te gaan van de mensen zelf en mogen we niet onze manier van denken opdringen. Dit gebeurt helaas nog steeds te veel. Vandaar het doel van onze stichting: in India proberen te helpen, in het westen mensen bewust maken van de noden in India en proberen verbindingen tussen daar en hier tot stand te brengen.

Marijn van der Laar

Fundraising

Hanny van der Schoot

Website & PR

Theo Hoedjes

Penningmeester, secretaris

Paul van Gulick

Website & PR

Ik heb als bestuurslid in meerdere stichtingen meegewerkt aan fundraising en ondersteuning van goede doelen die het lot van (wees)kinderen verbeteren. Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India biedt me de mogelijkheid om kinderen die het echt nodig hebben te helpen. Ik krijg veel voldoening uit mijn werk omdat ik zie dat we in Tamil Nadu werkelijk het verschil kunnen maken.

Schermafbeelding 2020-03-10 om 12.50.59.

Als orthopedagoog zie ik in mijn praktijk veel kinderen met ontwikkelingsproblemen. Wij bieden hen en hun ouders hulp om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten zodat ook de kinderen in India goed onderwijs en de juiste hulp kunnen krijgen.

Maaike Ruysink

Bestuurslid

Als maatschappelijk werker heb ik gewerkt met kinderen en gezinnen in Nederland die hulp en ondersteuning nodig hadden bij het opgroeien en opvoeden. Ik ben dan ook heel gedreven om me ook in te gaan zetten voor de kinderen en gezinnen in India. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er hier in Nederland meer bewustwording, kennis en inzicht komt over de situatie daar. Verbinding en betrokkenheid zijn daarbij sleutelwoorden voor mij.

Als onderwijskundige ben ik vooral geïnteresseerd hoe de organisatie van het onderwijs aan basisschoolleerlingen kan bijdragen aan het welzijn van deze doelgroep. De aanpak van noodzakelijke randvoorzieningen binnen het onderwijs vormen een speerpunt in de doelstellingen van onze stichting. Ik vind vooral belangrijk dat 100% van onze donaties ook daadwerkelijk wordt aangewend voor onze doelgroep.

Schermafbeelding 2020-03-10 om 20.46.13.
Schermafbeelding 2020-03-10 om 15.23.49.
Schermafbeelding 2020-03-10 om 16.40.28.
Schermafbeelding 2020-03-10 om 20.01.19.

STEUN ONZE STICHTING

NEEM CONTACT OP

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor uw vragen en opmerkingen.

ADRES

Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India

Weergraaf 30

5032 BW Tilburg

E-MAIL

© 2020 door Paul van Gulick

Stuur ons een e-mail