top of page
Mylaudy 2024b.png

Pro-Vision

Het Project

Pro-Vision heeft zijn hoofdkantoor in Nagercoil, Tamil Nadu, Zuid-India. Het te ondersteunen project is gelegen in MyLaudy, in het district Kanyakumari in Tamil Nadu. De missie van het kinderorthopedisch en revalidatiecentrum aldaar is het ontwikkelen van duurzame, mensgerichte strategieën door met mensen te werken en van mensen te leren.  Zij faciliteren onder andere de geïntegreerde ontwikkeling van kansarme kinderen en adolescenten door betere gezondheidszorg, onderwijs, levensvaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Ook stimuleren zij de mainstreaming van personen met een handicap door middel van medische, therapeutische en thuisgebaseerde interventies. 
Er zijn in het verleden al een aantal projecten van ProVision gefaciliteerd door Stichting Jeugdwelzijn Zuid India. Op de website zijn er diverse nieuwsbrieven en acties te vinden die wij in het verleden samen uitgevoerd hebben. Zo heeft de steun van Stichting Jeugdwelzijn Zuid India het onder andere mogelijk gemaakt om de faciliteiten en de veiligheid van de kinderen die toegang krijgen tot behandeling en therapieën in het Kinderorthopedisch Centrum Mylaudy te vergroten.


Wij hebben nauw contact met Dhr. Johnson Raj, de directeur van deze stichting. Het geeft ons vertrouwen dat hij erop toe zal zien dat alles tot een mooi resultaat komt!
 

Ligging van het project


 

Ons Doel

Gehandicapte kinderen en hun ouders hebben het erg zwaar in India. Het is zelfs zo dat wanneer een moeder een gehandicapt kind krijgt, ze het advies krijgt om het kind zelf te doden of in het vuur te gooien omdat het niet zal overleven en alleen maar een last zal zijn voor het gezin. Het centrum Pro-Vision ondersteunt deze kinderen en hun ouders, maar de nood voor uitbreiding van de bestaande faciliteiten is hoog. 

 

De specifieke doelstellingen zijn:

  • Het vergroten van de mogelijkheden van de P&O-werkplaats om hulpmiddelen en apparaten te produceren om kinderen te helpen vrijer te bewegen met minder pijn.

  • Het inkopen van standaard grondstoffen om kwalitatieve en duurzame hulpmiddelen en apparaten te produceren voor kinderen met speciale behoeften.

  • Het bouwen van een ruimte en andere faciliteiten om de levenskwaliteit van kinderen met autisme en andere gedragsproblemen te verbeteren.

 

De uitbreiding van de huidige locatie, de bouw van een specifieke nieuwe ruimte en de aanschaf van materialen zal in dit project het komende jaar centraal staan in onze fondswerving. De kosten van de uitgebreide aanvraag bedragen € 20.471

Wij gaan natuurlijk voor een 100% behalen van het gewenste bedrag!
Mocht het anders lopen en kan het bedrag niet worden behaald dan zal Stichting Jeugdwelzijn Zuid- India financieel garant staan voor het project.

 

Acties

We zullen u de komende tijd uitgebreid informeren over de geplande acties.
Wij nodigen u ook uit om mee te denken om van dit project een zo groot mogelijk succes te maken. Wanneer er ideeën zijn over acties, donaties of anders aarzel niet om contact te nemen met contact@welfarechildrenindia.org

De volgende acties zijn al in voorbereiding:
•    het organiseren van muziekconcerten in 2024 in samenwerking met het JeroenBosch Koor
•    het verkopen van symbolische bouwstenen
•    het verkopen van “Gedachten van 21 Belgische steden” en "Aforismen voor het hele jaar" uitgegeven door Paul van Gulick
•    het organiseren van lezingen of andere acties die u zelf kunt initiëren. 

Zuid India Pro-Vision 1.png
Mylaudy 2024.png
Budget Pro-Vision 2024.png
ANBI.png
bottom of page