Vedapatti Child Care Centre

6

Voortgangsverslag Vedapatti Child Care Centre 2018

Het Vedapatti project in Dindigul, Tamil Nadu, Zuid-India is het grootste project dat onze Stichting momenteel onder handen heeft. Het is gestart in 2017 en heeft een looptijd van 3 jaar. In totaal is met het project EUR 66.000 gemoeid. Na alle (ver)bouwactiviteiten in 2017 hebben in 2018 alle geplande activiteiten verder gestalte gekregen. Door middel van reguliere verslagen van de hand van de directeur die door het diocees van Dindigul is benoemd door de bisschop worden we regelmatig op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

 

Vanaf mei 2018 verblijven in Vedapatti 128 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. na de aanvankelijke start met 2 wardens (voogden) zijn er inmiddels 3 professionele krachten aan toegevoegd. Elke voogd heeft dus ongeveer 25 kinderen onder zijn/haar hoede. Het Centre is gesplitst in een jongens- en een meisjesgedeelte. De voogden houden zich bezig met opvoeding, voeding, speciale studies/activiteiten/opleidingen, gezondheid van de kinderen, recreatie etc.

 

Alle kinderen krijgen een goed en voedzaam ontbijt, een goed middagmaal en een smakelijk avondeten, elke dag. Op zondags zijn er niet-vegetarische maaltijden. De kinderen zijn tevreden met het eten dat ze krijgen. Het draagt in ruime mate bij aan hun gezondheid.

 

De dagelijkse routine van de kinderen ziet er als volgt uit:

6.00 to 7.00 a.m.: Refreshment

7.00 to 8.00 a.m.: Breakfast

08.00 a.m:            Leaving to school and attending to classes
                             (Punitha Valanar Primary and Higher Secondary School)

5.00 to 6.30 p.m.: Games

6.30 to 8.00 p.m.: Evening study

8.00 p.m:              Dinner

8.45 p.m:              Recreation

9.00 to 9.45 p.m.: Night Study

10.00 p.m:            Rest

 

Een aantal activiteiten is opgezet voor de kinderen:

  • Computer les

  • Naaimachine les (voor meisjes)

  • Muziek en Folk Arts

  • Schoonheidscursus (voor meisjes)

  • Juwelen maken (voor meisjes)

  • Yoga les

  • Reparatie van mobieltjes

  • Geiten en kippen hoeden

  • Tuinwerkzaamheden

De computerlessen en naaimachine lessen zijn mogelijk gemaakt door speciale giften van donateurs in 2018. De muzieklessen zijn gesponsord door het JeroenBosch Koor uit Den Bosch dat de financiering van muziekinstrumenten voor zijn rekening heeft genomen. Al deze cursussen en activiteiten worden georganiseerd gedurende de weekenden om het schoolritme niet teveel te doorkruisen.

 

Gedurende de weekenden mogen de kinderen ook televisie kijken (Discovery channel, sport, films) om goed te kunnen ontspannen. Een grootscherm tv was inbegrepen in het projectbudget.

© 2018 Paul van Gulick 

Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India

Weergraaf 30

5032 BW Tilburg

E-mail: sjzi@ziggo.nl