Vedapatti Child Care Centre

5

Voortgangsverslag Vedapatti Child Care Centre 2018 (2)

Alle kinderen hebben zich goed voorbereid voor de kwartaalexamens in 2018. In totaal 80% van de kinderen heeft de examens met goed gevolg afgelegd. 20% van de kinderen zaten op de rand, net boven het minimum of net daaronder. Op basis van de resultaten zijn bijlesgroepen georganiseerd in het Centre voor de kinderen die dit nodig hebben.

 

De kinderen met een eigen thuis gaan na de kwartaalexamens voor een week vakantie naar huis. Van de ouders krijgt Vedapatty veel positieve feedback m.b.t. het hoge voorzieningenniveau van het Centre en de in het algemeen goede leerresultaten van hun kinderen.

 

Bijzonder zijn de bewustzijnssessies met kinderen aangaande kinderrechten. Dat bewustzijn is erg nodig als de kinderen terugkeren in hun thuissituatie. De sessies vonden plaats op basis van het volgende kinderhandvest dat is opgesteld door het diocees van Dindigul:

 

 1. Right to Protection
  Every child has the right to be protected from exploitation, abuse, neglect at home and anywhere.
   

 2. Right to Participation
  A Child has the right to participate in any decision making directly or indirectly.
   

 3. Right to survival
  A child has the right to survive at their homes.
   

 4. Right to development
  Children have the rights for all kinds of development through education and learning and physical development through recreation, play and nutrition.  To express their feelings such as emotional, mental and physical.

 

In het najaar heeft het management van de Punita Valanar School een picknick georganiseerd voor de kinderen van groep 8 t/m 12 die plaatsvond in Pondicherry, een grote stad aan de oostkust van Tamil Nadu op zo’n 300 km afstand. Er werd onder andere een bezoek gebracht aan het strand, kerken, tempels en winkelcentra en was een onvergetelijke ervaring voor de kinderen.

© 2018 Paul van Gulick 

Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India

Weergraaf 30

5032 BW Tilburg

E-mail: sjzi@ziggo.nl