JAARVERSLAG 2018

2

Jaarverslag

Het Vedapatti-project was de hoofdmoot van het gevoerde beleid in 2018. Daarnaast werden nog enkele andere kleinschalige projecten gefinancierd. Zie hiervoor de projectenlijst voor 2018 op pagina 3.

Na alle (ver)bouwactiviteiten in 2017 hebben in 2018 alle geplande activiteiten verder gestalte gekregen. Door middel van reguliere verslagen van de hand van de directeur die door het diocees van Dindigul is benoemd door de bisschop worden we regelmatig op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

 

Vanaf mei 2018 verblijven in Vedapatti 128 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. na de aanvankelijke start met 2 wardens (voogden) zijn er inmiddels 3 professionele krachten aan toegevoegd. Elke voogd heeft dus ongeveer 25 kinderen onder zijn/haar hoede. Het Centre is gesplitst in een jongens- en een meisjesgedeelte. De voogden houden zich bezig met opvoeding, voeding, speciale studies/activiteiten/opleidingen, gezondheid van de kinderen, recreatie etc.

 

Alle kinderen krijgen een goed en voedzaam ontbijt, een goed middagmaal en een smakelijk avondeten, elke dag. Op zondags zijn er niet-vegetarische maaltijden. De kinderen zijn tevreden met het eten dat ze krijgen. Het draagt in ruime mate bij aan hun gezondheid.

Buiten de budgettair toegezegde jaarlijkse bijdrage van € 10.000 ter dekking van de exploitatiekosten zijn er separaat nog middelen vrijgemaakt voor sportfaciliteiten, een tv- en video-set, en voor een aantal naaimachines en computers, samen voor een waarde van meer dan € 6.000.

© 2018 Paul van Gulick 

Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India

Weergraaf 30

5032 BW Tilburg

E-mail: sjzi@ziggo.nl