ADOPTIEPLAN

Toen wij bij ons bezoek in 2014 aan Zuid­-India in Dindigul waren in de parochie van Father Philip Sudhakar, bezochten wij de naast de kerk en pastorie gelegen basisschool. In de dagen, dat wij er waren, viel het op, dat er buiten de schooltijden zo'n 30 tot 40 kinderen van 4 tot 14 jaar rond de kerk en pastorie “ hingen”; op onze vraag, wat er aan de hand was met deze kinderen, vertelde Father Philip: ”Dit zijn in de steek gelaten kinderen”. Het is niet ongebruikelijk in India, dat ouders na een scheiding ieder naar een andere grote stad verhuizen en de kinderen uit de vorige relatie achterlaten. Thuisgekomen hebben wij besloten tijdens een van onze vergaderingen voor deze kinderen een simpel ontwikkelingscentrum te bouwen, dat voldoet aan de behoeften van de kinderen en aangepast is aan de normen van de staat en gemeente. Plannen en tekeningen vanuit India wijzen op een totaal aan bouwkosten van 50.00 tot 60.000 euro.

 

Verwijzend naar dit plan, dat u ook op de website vindt om een ontwikkelingscentrum te bouwen in Dindigul voor 40 tot 50 kinderen, rijst de vraag, hoe we in de komende jaren de exploitatie van zo'n ontwikkelingscentrum kunnen opstarten en garanderen. We hebben daarvoor een plan bedacht om u te vragen om één of meer kinderen financieel te adopteren voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld 5 of 10 jaar) voor een bedrag tussen 50 en 100 euro per jaar. Een kleine groep volwassenen, deels vrijwilligers, zullen zorgen voor de kinderen: koken, poetsen en wassen. De kosten hiervan zullen in elk geval laag blijven. De sponsoractie zal hopelijk een paar duizend euro per jaar opbrengen.

 

Wij kunnen daar niets tegenoverstellen; hooguit een paar foto's van het ontwikkelingscentrum en de bewoners in het algemeen om daarmee ook de veiligheid en de privacy van de kinderen te garanderen. Vanuit de sponsorbijdragen betalen wij de kosten voor eten en drinken, voor kleding en studie. Dit geld komt daarmee niet ten goede aan kinderen individueel, maar in zijn totaliteit aan alle kinderen van het ontwikkelingscentrum.

© 2018 Paul van Gulick 

Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India

Weergraaf 30

5032 BW Tilburg

E-mail: sjzi@ziggo.nl